Wat maakt een coole toko?

Indiase toko

Er hangt een bepaalde sfeer rond een Indiaas huis als het gaat om het eten. Behalve dat het een bron van voeding is, speelt eten een belangrijke rol bij het vormen van onze emoties en geeft het ons een gevoel van veiligheid. De geuren die door het huis zweven als je iets kookt, herinneren iedereen eraan wie er woont en waarom ze allemaal bij elkaar horen. Ook aan het bereidingsproces zijn tradities en bijgeloof verbonden. Een speciale pooja wordt uitgevoerd voor de eerste hap van iets dat gekookt gaat worden. Sommige gerechten mogen niet worden gegeten tot zonsondergang of nadat de sterrenhoop die bekend staat als nishagandhi uit het zicht is verdwenen, wat pas gebeurt aan het eind van zonsondergang (volgens de hindoekalender). En dan zijn er nog die andere lekkernijen die alleen kunnen worden geproefd nadat men een half uur in een koele cocon is weggestopt!

De eettafel

Wij leven en eten met veel respect voor de tafel. Het is op dit oppervlak dat alle soorten voedsel worden geserveerd en gegeten. Tafeletiquette is noodzakelijk in alle culturen en wordt algemeen beschouwd als "een manier van leven". We moeten letten op onze lichaamshouding en de manier waarop we onze handen gebruiken, en op de gerechten die we gebruiken. En waarom niet proberen wat kruiden en bloemen te kweken op tafel of in potten? Een paar verse bloemen in een vaas op tafel geven een gevoel van geluk en schoonheid. U kunt ook een eigentijdse Indiase tafelschikking maken.

Probeer de setting eenvoudig en schoon te houden. Veel mensen worden aangetrokken door onnodige rommel op tafel. Vermijd onnodige spullen en probeer de stijl van uw setting neutraal te houden.

Het aanrecht en het fornuis

Dit zijn de essentiële ingrediënten van elke Indiase keuken. In de keuken worden de meeste maaltijden bereid en ze staan centraal in ons leven. "De keuken is mijn kantoor en het fornuis is mijn bureau," zoals het gezegde luidt. Op deze twee oppervlakken wordt ons eten gekookt en eten we de meeste maaltijden als gezin. Hier bereiden we ons eten en hier krijgen we de belangrijkste lessen over hoe we gezond en fit kunnen blijven. Als u op zoek bent naar een unieke manier om uw keuken te versieren, waarom probeert u dan niet een keukenthema? Afhankelijk van uw smaak en hoeveel u wilt uitgeven, kunt u kiezen voor de populairste thema's, zoals Zuid-Azië, Modern Indiaas, Traditioneel Indiaas of zelfs een thema met westerse invloeden.

Het eettafelkleed

Het eettafelkleed is net zo belangrijk als de tafel zelf. Het is het oppervlak waarop we zitten en eten. Het uiterlijk van het tafelkleed kan een eetervaring maken of breken. Een slecht tafelkleed kan zeer storend zijn en de hele eetervaring verpesten. Er zijn een aantal manieren om een eettafel te versieren. U kunt gaan voor een Westers thema, misschien met een gekleurd tafelkleed, een paar bloemenvazen en een setting die lijkt op een Westers diner, of u kunt gaan voor een meer traditioneel Indiaas thema met een rood of blauw tafelkleed of zelfs met een gebloemd tafelkleed. U kunt ook gaan voor een eigentijdse Indiase tafelschikking.

Conclusie

Een koele, kalme en verzamelde Indiase toko is een symbool van vrede en sereniteit. In een cocon zijn betekent één zijn met het leven en de natuur. Het idee is om even afstand te nemen van de wereld en te genieten van eenvoudige dingen in het leven zoals lekker eten en familietijd.

Als je in de cocon bent, ben je beschermd en veilig voor krachten van buitenaf. Je kunt je ontspannen en je overtollige energie kwijt, zonder je zorgen te maken over wat er in de wereld gebeurt. De cocon geeft je een plek om naartoe te gaan als je moet ontsnappen aan de stress en de druk van de buitenwereld.