© 2010-2016 hetzijnertwee.nl - eldoradomedia

Twee!! Het Zijn Er


banner 120x90.png
Twee!!

Kraamtijd

 

Voeding

 

Het voeden van één baby is niet altijd even makkelijk. Kies je voor borstvoeding of ga je toch liever voor de fles? Een tweeling voeden kan extra lastig zijn. Om je op weg te helpen geven we je graag wat tips mee.

 

 

Borstvoeding

 

Het is goed mogelijk om twee baby’s tegelijk de borst te geven. Bijvoorbeeld door ze beide met hun voetjes naar achter, langs je beide zijden te leggen. Wel is het handig om hierbij kussentjes te gebruiken zodat het niet te zwaar is voor jou.

 

Je kunt ook proberen om je baby’s gekruist aan de voorkant te voeden. Ze ondersteunen op deze manier elkaar gedeeltelijk. Ook nu zijn kussens een extra hulpmiddel. Natuurlijk kun je ze ook apart voeden. Het is maar net waar jij je het prettigst bij voelt.

 

Het is goed voor te stellen dat je bang bent niet genoeg voeding te kunnen geven. Je borsten worden echter dubbel gestimuleerd, zodat je beide baby’s wel degelijk kunt voeden.

 

Verder kun je er ook voor kiezen de borstvoeding af te kolven. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Vraag hierna in het ziekenhuis of bij je kraamverzorgster. Zij helpen je graag.

 

Flesvoeding

 

Natuurlijk mag je er ook voor kiezen je baby’s met de fles te voeden. Vaak dringt men aan op borstvoeding. Jij bent echter degene die het bepaalt. Het moet voor jóu het meest prettig zijn. Luister daarom altijd naar je eigen gevoel!

 

Een groot voordeel van flesvoeding is de hulp die je van andere kunt krijgen. Wanneer je alleen bent is het handig om de baby’s naast elkaar in bijvoorbeeld de maxi-cosi of een wippertje te zetten. Je kunt er zelf tussenin gaan zitten.

 

Natuurlijk kun je ook, afwisselend, één baby op schoot nemen en de ander naast je op een kussen leggen of in een stoeltje zetten.